ASSOCIACIÓ CATALANA D'ELABORADORS DE MATÓ

Característiques del mató

El mató

és un formatge

fresc sense sal

i sense fermentar

elaborat amb llet.

Les característiques físiques i organolèptiques del «Mató» al final de la producció són les següents:

Forma

La forma és molt diversa segons els estris necessaris per escorregut i l'extracció del xerigot espontani: discoïdals i plànols, troncocònics i gravats per fora, cilíndrics, semiesfèrics, arrodonits, fins i tot amb forma de borsa quan s'utilitzen draps per penjar-los.

Sabor

Lacti i lletós, dolç d'intensitat mitjana-baixa i poc persistent.

Aromes de les famílies làctica fresca (llet fresca i nata).

 

 

Pes

De 100 gr a 5 Kg.

 

 

Aspecte

Ferm i desgranable.

 

Color

Blanc o blanc groguenc.

 

 

Textura

Granulosa o gelificada.

Associació Catalana d'elaboradors de mató

C/ Prudenci Comellas, 52 Esc C 4-2 Manresa 08242

Telf: 608 152 671 // E-mail: acemato@gmail.com